Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

vineri, 22 iunie 2007

Uite că e şi România pe primele locuri!

România se află pe primul loc între 37 de ţări din lume privind numărul de profesori care au raportat acte de violenţă ale elevilor în timpul orelor

În ţara noastră, 70% dintre tineri se tem să se ducă la ore din cauza actelor de huliganism, care, conform statisticilor, se petrec cel puţin o dată pe săptămâna.Conform unui studiu internaţional efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 37 de ţări, România este nominalizată pe primele locuri la violenţa în şcoli. Peste jumătate din profesorii români raportează acte de huliganism la orele lor sau au nevoie de protecţie pentru securitatea lor sau a altor elevi. În cealaltă parte a balanţei se află Olanda, cu 7%. Studiile au demonstrat că cel puţin unul din patru elevi de clasele VII-VIII se teme să nu fie atacat sau să devină victima violenţei în şcoli. Cel mai mare procent din acest punct de vedere se întâlneşte în Ungaria (75%), la scor strâns aflându-se România.

Pe locul trei în topul insecurităţii şcolare se află filipinezii (60%). Şcolile din Danemarca şi Singapore sunt cele mai sigure, deoarece, conform datelor, doar 6% din cursanţi se tem de acest lucru, respectiv 8%. Germania şi Statele Unite ale Americii se găsesc cu 22%, respectiv 26%.

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece