Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

luni, 4 iunie 2007

Topul traseiştilor din Parlamentul României

Mai puţin de jumătate dintre actualii parlamentari se pot mândri că au un singur carnet de partid. Iar numărul traseiştilor politici este în continuă creştere.
230 de parlamentari din actuala legislatură au schimbat măcar o dată partidul. Dar unii sunt adevaraţi recordmeni, fie la viteză, fie la numar. Aproape 30 dintre actualii parlamentari au trecut prin cel puţin trei formaţiuni politice. Campion absolut al traseismului este deputatul de Hunedoara, Liviu Almasan, care, în numai doi ani, a schimbat patru partide. A intrat în Parlament pe listele PRM, a trecut la PC, apoi la PNL şi, recent, a ajuns la PD. Deputatul de Olt Aurelian Pavelescu (acum membru PNŢCD) are 5 partide la activ, în 17 ani de politică. Ultimul pe podium s-a clasat deputatul de Alba Nicolae Popa, care a reuşit să sară de la stânga (PDSR) la dreapta (PNL) prin patru partide.

Lista traseiştilor trebuie să îl cuprindă şi pe prahoveanul William Brânză, care a fost ales pe lista PRM, s-a declarat pentru vreo două luni independent, pentru ca în final să se înscrie în PD. Cariera lui Brânză în PD va fi de lungă durată, el fiind cel care i-a plătit preşedintelui Băsescu mitingurile din Spania. Păi parlamentarul se asigură că nimeni nu îi va deranja afacerile cu iz de penal de prin judeţ.

Un alt candidat la lista traseiştilor este şi Romeo Hanganu. După ce timp de 14 ani a fost membru PD, Hanganu a plecat la PUR, după o ceartă cu Băsescu. A fost ales deputat pe listele Uniunii PSD-PUR. În urmă cu vreo trei săptămâni, conştiinţa parlamentarului l-a făcut să declare public că regretă votul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. A fost exclus din PC, iar acum se aude că se va înscrie în PLD. Nu de alta dar partidul lui Stolojan nu prea are oameni de imagine în Prahova. Şi cineva trebuie să tragă lista în sus.

Ce să-i faci...Asta e politica românească, care nu are nicio legătură cu doctrinele ...

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece