Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

vineri, 8 iunie 2007

Salvaţi Roşia Montană






Executivul a trimis Parlamentului un proiect de lege prin care recomandă eliminarea mineritului pe bază de cianuri. Adoptarea legii ar însemna sfirşitul proiectului Roşia Montană.
Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect iniţiat de senatorii Eckstein Kovacs Peter şi Gheorghe Funar, care prevede interzicerea utilizării cianurii în activităţile de exploatare minieră din România. În urmă cu doar o lună, cu o zi înainte ca Attila Korodi să preia funcţia de ministru al Mediului, Guvernul dăduse aviz negativ pe acelaşi proiect. Potrivit proiectului depus de Gold Corporation la Ministerul Mediului, firma ar urma să folosească aproximativ 200.000 de tone de cianură pentru extragerea aurului de la Roşia Montană.

În urmă cu doi ani am petrecut o vacanţă de vis în Munţii Aposeni. Am fost şi la Roşia Montană şi am rămas uimită de lipsa de implicare a autorităţilor româneşti. Gold Corporation a cumpărat aproape jumătate din sat, tocmai pentru a putea desfiinţa localitatea. Numai că, s-a izbit de încăpăţânarea unor localnici care au refuzat să-şi vândă locuinţele şi să se mute în alte părţi. Oamenii mi-au povestit că se fac presiuni fantastice pentru a fi convinşi să-şi vândă bunurile.
Ar fi păcat ca Gold Corporation să reuşească să distrugă Roşia Montană. Este o zonă de basm, şi dacă Ministerul Turismului s-ar implica turiştii ar putea fi atraşi în număr mare acolo. Galeriile Romane merită vizitate, iar dacă Muzeul Aurului ar fi aranjat mult mai bine ar prezenta un mult mai mare interes.

Oricum vă dau un sfat...Dacă treceţi prin zonă nu ezitaţi să vă abateţi pentru o jumătate de oră din drumul vostru şi să vă opriţi să vedeţi Roşia Montană.
Merită!

2 comentarii:

Catalin Stavri spunea...

salvati rosia, castravetele, cartofii, salvati orice se poate introduce in gura...mesteca, apoi inghiti. Adica orice e de mancare. Offf, greu ma mai exprim in dimineata asta

Cristina IANCU (Barbu) spunea...

Ufff, mai Cata bag de seama ci si tu trebuie sa fii salvat!!! Se ofera cineva?

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece