Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

marți, 5 iunie 2007

Berea şi vinul, mai scumpe cu 30%!

Băuturile alcoolice, inclusiv berea şi vinul, s-ar putea scumpi. Modificările de preţ vin ca urmare a alinierii accizelor în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Comisia Europeană a propus creşterea limitei minime de accizare cu 31%, procent care reprezintă rata inflaţiei din perioada 1992 - 2005. România a respins proiectul Comisiei, pe motiv ca sistemul propus ar crea diferenţe prea mari de accizare între unele state. Propunerea Comisiei Europene a stârnit nemulţumirea membrilor Comitetului Economic şi Social European.
Reprezentanţii ţărilor nou-intrate in Uniunea Europeana au contestat calculele, pe motiv că procentul de 31% este o medie care ia în calcul doar inflaţia din primele 15 ţări ale UE. Comitetul consideră că nu ar fi corect să se aplice o corecţie automată pentru rata inflaţiei din numai 15 state membre, câte erau în 1992. Potrivit legislaţiei naţionale, accizele la bere, produse intermediare şi alcool pur ar trebui să rămâna neschimbate până în 2010. În prezent, accizele aplicate în România sunt 0,748 euro/hl la berea fabricată industrial, 0,43 euro/hl la berea producătorilor independenţi, 51,08 euro/hl la produsele intermediare şi 750 euro/hl la alcoolul pur.

Ce nenorocire!!! Să vedeţi acum sinucideri în lanţ prin cârciumioarele de la ţară...

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece