Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

luni, 11 iunie 2007

Motiunea a cazut...Traiasca Motiunea

Asa cum prevedeam în discuţiile cu nişte prieteni, moţiunea de cenzură depusă de Partidul Democrat a fost respinsă. Ea a picat cu 115 voturi pentru, 112 contra şi un vot nul, în timp ce 153 de parlamentari nu au votat. La şedinţa, care a durat mai bine de trei ore, şi-au înregistrat prezenţa 337 deputaţi şi senatori din totalul de 464. Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi membri cabinetului său au participat la dezbateri, în timp ce democraţii şi-au mobilizat toţi oamenii, inclusiv europarlamentarii.
Dincolo de lupta politică, părerea mea este că pediştii au cam ieşit şifonaţi din această confruntare cu liberalii. Pentru că, deşi se bucură de susţinerea populaţiei- aşa cum reiese din sondajele de opinie- PD-ul demonstrează din nou că nu are niciun cuvânt de spus în Parlamentul României. Şi, lăsând la o parte orice orgoliu, trebuie să recunoaştem că, potrivit Constituţiei, organul suprem în stat este, deocamdată, acest Parlament. Vrem, nu vrem, cu toţii, politicieni sau simpli cetăţenii trebuie să ne supunem regulii jocului. Că aşa-i în tenis...Ai câştigat-continuă!Ai pierdut...continuă!
Totuşi, mai am o întrebare: De ce nu au adunat pediştii astăzi 120 de voturi, că doar atâtea semnături erau pe moţiunea de cenzură?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Parca nu erau 120 de semnaturi?

Cristina IANCU (Barbu) spunea...

Nu, au fost doar 119.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece