Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

miercuri, 18 iulie 2007

Sindromul Cernobil-2

Un tren care transporta fosfor galben a deraiat in vestul Ucrainei. Accidentul a produs un nor toxic la circa 250 de kilometri de granita nordica a Romaniei. ANM a dat asigurari ca norul nu va ajunge in tara pana maine dimineata. Norul toxic format în urma incendiului rezultat din accident se întindea,ieri, pe 90 de kilometri patrati, deasupra a 14 sate situate în apropierea orasului Lvov.
Emanatiile toxice reprezinta un incident deosebit de grav care poate afecta sanatatea celor 11.000 de locuitori din 14 localitati situate în apropiere. Autoritatile au dispus evacuarea a 793 de persoane, dintre care 472 au parasit zona individual. Ministerul ucrainean al Apararii a declansat starea de alerta în unitatile subordonate. In plus, un semnal al gravitatii este dat de faptul ca toate persoanele care au inhalat gaze toxice în operatiunea de stingere au fost spitalizate in clinici militare. Ministerul Apararii ucrainean a confirmat cifra de 20 de persoane implicate în stingerea incendiului care au fost spitalizate.
Fosforul galben are reactivitate chimica mare si se aprinde în aer la o temperatura de 60 de grade. Din cauza usurintei cu care se aprinde, acest produs se pastreaza sub apa. Fosforul alb si varianta sa de culoare galbena în stare pura este foarte periculos pentru organism, provocând leziuni grave hepatice si renale si chiar decesul.

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece