Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

luni, 30 iulie 2007

A murit Patriarhul Teoctist






Patriarhul Teoctist a murit, astazi, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus.
Duminică, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost la un control medical, la Spitalul Fundeni.
Potrivit profesorului dr. Constantin Popa, starea de sănătate a Patriarhului Teoctist după operaţie era "bună, dar s-au înregistrat complicaţii cardiace". Medicul a precizat că, pe fondul unor suferinţe cronice, Patriarhul a dezvoltat complicaţii cardiace iar cordul nu a răspuns resuscitării.
"Am stat de vorba cu medicii care au facut procedurile chirurgicale şi anestezice şi aceştia cunoaşteau situaţia actuală de două sau trei zile. Nu am cunoştinţă de acei medici care l-au mai tratat pe părintele Teoctist", a mai spus Dr. Constantin Popa.

Patriarhia Română a aflat de la posturile TV despre moartea Patriarhului Teoctist, după cum a declarat pentru NewsIn un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române.


Şeful Bisericii Ortodoxe Române s-a călugărit la 13 ani, iar în timpul comunismului a devenit episcop. Ales patriarh în 9 noiembrie 1986, Preafericitul Teoctist şi-a păstrat funcţia şi după decembrie 1990.În urmă cu 6 luni, patriarhul a împlinit 92 de ani. Apropiaţii patriarhului spun că acesta a plecat la spital cu un tonus psihic excelent. Dumnezeu să-l odihnească!

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece