Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

marți, 17 iulie 2007

Fericirea de a trai in Romania

Norvegienii plătesc cel mai mult pe un pachet de ţigări, în timp ce la polul inferior se numără Lituania, Letonia, Albania şi România.
Preţurile alimentelor şi băuturilor nonalcoolice comercializate pe piaţa românească reprezintă 70% din media existentă la nivelul celor 27 de state ale blocului comunitar. În schimb, costul unui pachet de ţigări este cu mult sub preţul mediu din Europa, România fiind considerată din acest punct de vedere o piaţă ieftină.
Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Bulgaria este ţara care înregistrează cel mai scăzut nivel al preţurilor - 56%, comparativ cu media europeană, urmată de Lituania - 64%, Slovacia şi Polonia - 67%, Letonia şi Cehia - 70%.
În ceea ce priveşte preţurile produselor alimentare din ţara noastră, acestea se situează la acelaşi nivel cu cele din Ungaria.
Aceste date reise din ultimul studiu realizat de biroul european de statistică, Eurostat, care a comparat preţurile unui coş de 500 de produse alimentare, băuturi şi tutun, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
De exemplu, in Danemarca, care este de altfel şi cel mai scump stat din UE, un coş de bunuri alimentare şi băuturi nonalcoolice costă de 2,5 ori mai mult decât în Bulgaria, statul cu cele mai scăzute preţuri, de 56% din media europeană. Pe locurile următoare în ordinea celor mai scumpe ţări se situează coşul zilnic al irlandezilor (125%), finlandezilor - 120% şi suedezilor (119%).

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece