Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

vineri, 20 iulie 2007

Se întâmplă DOAR în România

Corpul de control al ministrului de Interne, în urma unei anchete desfăşurate la IPJ Brăila, a ajuns la concluzia că operatorul PRO TV, Gabriel Stoica, bătut în plină stradă de doi interlopi locali - fraţii Ionel şi Titi Sgârcitul este vinovat de situaţia creată.
Din comunicatul remis de angajaţii MIRA cotidianului Obiectiv-Vocea Brăilei rezultă că jurnalistul a greşit pentru că, aflat pe domeniul public, filma fără să ceară voie.

„Deşi a observat autoturismul de poliţie, cameramanul nu s-a documentat şi nici nu a luat legătura cu lucrătorii de poliţie prezenţi la faţa locului, încercând să realizeze filmarea pe cont propriu(!). În acest timp, la adresă au apărut fraţii Titi şi Ionel S., care veneau de la poliţie, iar la vederea cameramanului, Ionel S., în mod intempestiv, a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, după care i-a solicitat să părăsească zona. Agresarea cameramanului a avut loc la ora 18.45 în intersecţia str. Polonă cu b-dul A.I. Cuza, în apropierea autoturismului Logan inscripţionat cu care venise echipa de cercetare la faţa locului. Incidentul nu putea fi perceput de membrii echipei de cercetare atât din cauza lipsei vizibilităţii către intersecţia unde acesta s-a produs, cât şi a activităţilor concrete de cercetare efectuate la faţa locului”, concluzionează în limbaj de lemn raportul.

Raportul MIRA este mai mult decât un abuz. Oare să înţeleg că atunci când sunt la filmare, în centrul unui oraş mare, şi vreau să îl filmez pe politicianul X sau pe mafiotul Y trebuie să mă duc şi să îi spus "domnu' , vă rog frumos să-mi daţi voie să vă filmez în timp ce îi daţi şpagă poliţistului ca să nu plătiţi amenda de circulaţie".

Este aberant şi cred că toţi ziariştii ar trebui să protesteze pentru că aşa ceva nu este normal într-o ţară civilizată.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Într-adevăr. Într-o ţară civilizată nu e posibil. În România este.

Cristina IANCU (Barbu) spunea...

Romania nu este si nici nu cred ca va fi prea curand o tara civilizata.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece