Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

joi, 25 octombrie 2007

Nu vreau un preşedinte-locomotivă!

La începutul acestei săptămâni “preşedintele tuturor românilor” participa, într-o maniera nu tocmai discretă, la campania electorală pentru europarlamentare. Ştiţi foarte bine că Traian Băsescu nu a fost la o lansare apolitică a campaniei, pentru că Traian Băsescu nu este apolitic.
A fost pe scenă, înconjurat de baloane şi fulare portocalii şi le-a spus, indirect, celor 5.000 de pedişti prezenţi în sală că tot el este şeful.
Cred că un mesaj prietenos din partea Cotroceniului, recitat de Emil Boc, ar fi fost suficient. Şi normal într-un stat nebalcanic. Fără prezenţa fizică a lui Băsescu însă, interesul pentru spectacol ar fi fost scăzut. Bineînţeles că tot PD ar fi câştigat cele mai multe mandate de europarlamentar, dar într-un anonimat supărător. În schimb, după showul de luni, vrăjit de charisma prezidentului, poporul va pricepe că viitorul european al României este legat de PD. Şi o va mai afla şi după 25 noiembrie, când preşedintele va descinde în Piaţa Universităţii împreună cu democraţii aleşi.
Apostolii religiei băsesciene vor spune că Traian Băsescu a şters din Constituţie articolele privind neutralitatea şefului statului pentru o cauză nobilă, viitorul României. Poate că au şi dreptate. Până una-alta însă, eu am văzut doar nou episod în care Băsescu mai trage un ghiont rigorilor democratice. Şi mai mult ca sigur că o va face până când el şi PD-ul său se va apropia confortabil de unanimitatea absolută.
În urmă cu aproape trei ani, opinia publică era indignată de apariţia în afişe electorale a lui Ion Iliescu, între (prezidenţiabilul) Adrian Nastase şi (un eventual premier în cazul în care PSD ar fi făcut jocurile după scrutin) Mircea Geoană.
E comparabil ce a fost atunci cu ce e acum? E normal? E blamabil?
Eu ştiu doar că nu vreau un preşedinte-locomotivă, ci vreau un preşedinte care să fie cu adevărat al tuturor românilor, portocalii şi neportocalii. Cristina Barbu


Acesta este editorialul pe care l-am publicat în ediţia de astăzi a săptămânalului "ACTUALITATEA PRAHOVEANĂ", ziar al cărui redactor-şef sunt. Sunt convinsă că multă lume îl va citi pentru a vedea de ce sunt în stare. Promit să nu vă dezamăgesc!

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece