Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

miercuri, 3 octombrie 2007

Moţiunea a căzut, urmează proiectul de buget!!!

220 de voturi pentru şi 152 împotrivă.

Au fost psd-isti care au anunţat înainte că vor vota împotriva moţiunii. Răzvan Teodorescu,Ion Solcanu,Alin Teodorescu au spus clar că ei nu se lasă pe mâna lui Băsescu. Mai mulţi parlamentari au ţinut pumnii stranşi să nu se vadă (Băeşu,Năstase, s.a). Hrebenciuc şi Mitrea au votat pentru moţiune. Hrebenciuc probabil că nu a vrut să-l supere pe cuscru Băsescu. Dar sunt convină că acelaşi Hrebenciuc a avut grijă ca moţiunea să nu treacă.
Ion Iliescu a votat stând cu spatele la colegii de partid, printre care şi Mircea Geoană, care urmăreau, din faţa pupitrelor, în picioare, desfăşurarea votului secret cu bile. Senatorii şi deputaţii PNL l-au aplaudat frenetic.

Gestul lui Iliescu a fost urmat de mai mulţi parlamentari, printre care Marko Bela, Verestoy Attila, Teodor Meleşcanu.

Din grupul parlamentarilor PSD care au stat în picioare, aproape de urne, au făcut parte Liviu Dragnea, Titus Corlăţean, Ilie Sârbu şi Constantin Niţă şi Mircea Geoană, care nu a pierdut din priviri zona de vot.

În timpul votului, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor s-a întreţinut prieteneşte cu şeful deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc, cei doi strângându-şi mâinile.

În timpul dezbaterii moţiunii, discursul cel mai aplaudat i-a aparţinut liberalului Puiu Hasotti.

"Bună ziua, domnul Stolojan! Sănătos, sper! Vă doresc multă sănătate, să nu-l mai faceţi să plângă pe ...", s-a adresat senatorul PNL lui Stolojan, în aplauzele şi hohotele de râs ale parlamentarilor liberali.
El a adăugat că, în anul 2002, Stolojan l-a catalogat pe actualul preşedinte al ţării drept "un om lipsit de onoare".
"Vă aduceţi aminte, în mai 2002, la şedinţa Biroului Permanent al PNL, ce aţi spus despre domnul preşedinte Traian Băsescu? Mi-e şi groază să-mi aduc aminte. Aţi spus că este un om lipsit de onoare şi dacă facem alianţă cu PD vă daţi demisia din PNL. Dar consecvenţa e floare rară", i-a mai spus Puiu Haşotti lui Theodor Stolojan.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a criticat dur ceea ce se întâmplă în România la ora actuală, punând accentul mai ales pe preşedintele ţării. C. V. Tudor consideră că "atâta timp cât Parlamentul funcţionează, nu e totul pierdut, România mai are o şansă! Nu vă legaţi la cap, dacă nu vă doare", a îndemnat el parlamentarii. Liderul PRM l-a numit pe preşedintele României, "cetăţean turmentat" care se comportă ca şi cum "parlamentul e cârciuma lui", C. V. Tudor fiind vizibil deranjat că Băsescu aranjează parlamentarii precum "nişte soldăţei de plumb"."Tabla de şah este singurul loc unde un nebun nu poate deveni rege. În realitate însă se poate. Ţara merge din rău în mai rău, am ajuns să nu mai scoatem capul în lume de ruşine. Ne-am făcut ţara praf, şi acum vrem să punem şi Europa pe butuci", a mai declarat C. V. Tudor.

Dincolo de importanţa votului de astăzi din parlament, rămâne nebunia deputaţilor şi senatorilor care au fost puşi pe şotii. La numărătoare, în urne nu s-au găsit doar bile, ci şi...medicamente! Valeriu Zgonea a declarat că în urnele de vot s-a găsit o pastila de algocalmin şi o bilă neagră învelită într-o foaie albă. "De când sunt eu aici nu am mai găsit aşa ceva, dar acest lucru demonstrează cp românii sunt inventivi şi că putem exporta acest lucru în Europa", a declarat acesta.

Oricum moţiunea a trecut. Distracţia va continua la votarea bugetului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce-i asa de distractiv?

Anonim spunea...

Ca suntem atat de dobitoci, incat am ales niste dobitoci mai mari decat noi!

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece