Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

vineri, 17 august 2007

The King lipseşte de 30 de ani

Ieri, la Graceland, zeci de mii de fani din lumea întreagă au comemorat trei decenii de la trecerea în eternitate a "Regelui", Elvis Presley.
Niciun alt solist nu a mai avut un astfel de impact asupra rock-and-roll-ului cum a fost cazul lui Elvis Aaron Presley, un american care şi-a câştigat locul în galeria monştrilor sacri ai muzicii.
S-a născut într-un orasel mic din Mississippi, la 8 ianuarie 1935, fratele său geamăn nereuşind să supravieţuiască. A absolvit liceul in Tennessee, unde se mutaseră părinţii săi, ulterior.
A fost influenţat de curentele muzicale ale vremii- pop, country, gospel şi R&B, iar cariera şi-a început-o în 1954, casa de discuri Sun Records din Memphis.

Doi ani mai târziu, devenea deja o senzaţie internaţională, cu stilul lui neconvenţional de a dansa şi a se mişca pe scena, dar şi cu noul sound ce trecea dincolo de barierele sociale şi rasiale ale timpului său.
A vândut peste un bilion de discuri, mai multe decât orice artist, a câştigat premii de aur şi platină pentru vânzări a 150 de albume diferite, precum şi trei premii Grammy, a spart orice record legat de apariţii live în concerte sau turnee. A jucat în peste 33 de filme de succes şi a făcut istorie cu apariţiile la posturile de televiziune în diverse show-uri.
Cu toate că era un star de renume mondial, s-a înrolat în armata Statelor Unite pentru a-şi satisface stagiul militar obligatoriu.
Talentul său, dar şi carisma, senzualitatea, umorul şi felul în care arăta l-au propulsat repede drept cea mai populară vedetă a secolului XX, cu milioane de fani, care şi astăzi îi mai venerează bogata carieră.

La 30 de ani de la moartea Regelui, fiica sa, Lisa Marie Presley a lansat melodia In the ghetoo cântată împreună cu tatăl său. Fondurile obţinute din vânzarea acestei piese vor fi folosite pentru ajutorarea copiilor orfani.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Elvis, Freddie Mercury, Aretha Franklin, The Beatles, Beach Boys, Pretenders etc... si nu Oasis, Vama (Veche), 50 Cent, Shakira ... Oare acum 25-30 nu exista "sub-cultura"? Sau poate ca acest concept si aceasta miscare anti-cultura sunt un produs al generatiei "moderne" si "civilizate"??!!

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece