Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

marți, 4 septembrie 2007

PLD începe campania electorală

Deputatul Raluca Turcan a anunţat astăzi că PLD a depus la Parlament două iniţiative legislative, privind dublarea alocaţiei pentru copiii peste 2 ani şi privind înfiinţarea Consiliului pentru Protecţia Drepturilor Pacientului.
Dacă legea va trece, de la 1 ianuarie 2008, alocaţia pentru copiii de peste 2 ani ar urma să ajungă de la 25 RON la 50 RON. Dar...iniţiativa nu este pentru toţi copiii, ci doar pentru familiile care au venituri sub 2.000 de lei. Adică...pentru cei mulţi şi amărâţi care votează. Poate că dna. Turcan va afla până la urmă că micuţii sunt tot copii indiferent de veniturile părinţilor. Cred că este cazul ca parlamentarii PLD să arunce o privire pe la alocaţiile pentru copii din alte ţări. Acolo unde nu se fac discriminări...
În ceea ce priveşte, înfiinţarea Consiliului pentru Protecţia Drepturilor Pacientului, această instituţie urmăreşte să asigure protecţia drepturilor pacientului în raport cu sistemul sanitar, cu instituţiile spitaliceşti şi cu personalul medical.
Acest organism nu trebuie să fie un birou de reclamaţii, ci o instanţă de apel, unde pacienţii vor putea depune plângeri în cazul în care le-au fost încălcate drepturile de cadrele medicale, urmând ca în cele din urmă Consiliul să înceapă o anchetă pentru a stabili vinovatul.

Niciun comentariu:

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece