Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

luni, 31 martie 2008

Până unde merg măgăriile unora

Că majoritatea ziariştilor sunt plătiţi prin intermediul contractelor de drepturi de autor asta o ştie toată lumea. Dar când nişte ziarişti prahoveni sunt obligaţi să semneze contracte de muncă de numai două ore mie mi se pare că sună a ilegalitate. Poate că ITM Prahova îşi face treaba autosesizându-se şi nu mai le motivează semnatarilor unor sesizări că sediul respectivei societăţi este la Bucureşti şi deci reclamaţia treabuie depusă acolo.
Ca să nu mai spun că unele contracte au fost datate retroactiv, iar unul dintre semnatari este demisul director Iulian Tudose... Oare iar vor să îi impute omului vreo gaură în buget?

11 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu ce este in sediul acela... Stiu doar ca redactiile celor doua institutii media ,Alpha si Telegraful,se afla sub acelasi acoperis.Am impresia ca noile conduceri atat cea de la tv. cat si cea de la ziar,fac totul ca trustul media dirijat acum de personajul Sorin Mihai ,sa se autodistruga! Este posibil ca aceasta politica de autodistrugere sa fie intentionata tocmai de acest personaj: Sorin Mihai !Altfel nu-mi explic de exemplu,un lucru care m-a socat de cand l-am auzit,cum ca un cameraman, doar cu aere de vedeta,in rest un simplu baiat care foloseste o camera video,de la Antena1 locala a ajuns sa dirijeze intregul sistem de logistica de productie tv al Alpha locala!Aceasta greseala care s-a facut ,incepe sa se vada si sa-mi intareasca si mai mult varianta cu autodistrugerea acestui trust in mod deliberat.De ce oare se vrea acest lucru este usor de banuit... V-ati prins de ce?

Anonim spunea...

De ce se vrea autodistrugerea? Pai e extrem de simplu. SOV isi vrea Alphele inapoi, iar Luca nu este prea fericit sa i le restituie. Asa ca a decis falimentarea lor, in speranta ca lui SOV ii va scadea interesul. E simplu ca buna ziua.

Anonim spunea...

O mare buba acolo la Alpha este Vasilescu Claudiu.Acest tonomat care inghite multe mii de euro pe luna doar ca sa manance rahat cat il tine gura,este principala cauza a tuturor rateurilor acestui post tv.El l-a adus pe un salariu foarte cald,pe Ionescu Catalin in functia de director de imagine :-),acesti doi antenisti fiind prieteni vechi de pahar!Vasilescu Claudiu si-a bagat coada in tot ce a realizat acest post de tv,prost sau mai putin prost,mai mult,s-a razbunat cu mare usurinta pe cei pe care nu i-a avut la suflet el sau aliatul sau asazis director de imagine :-) .Cat timp am lucrat la Alpha am observat ca Ionescu asta nu e decat o umbra la ce ar trebuii sa fie un director de imagine!Nu e pacat,cred ca nu are cine sa vada aceste lucruri,sefii acestui post tv fiind prea ocupati,printre altele sa vada in care tonomat sa bage miile de euro,pentru satisfactia lor masochista de a vedea pe sticla o fosila animata care v-a disparea imediat dupa alegeri... Revenind,o buba pe care daca o spargi,te umplii de puroi... Lasati-o asa... nu o spargeti... va crapa singura!

Anonim spunea...

Sunt mai multe ipoteze posibile din punctul meu de vedere.
1. SOV isi vrea inapoi "Alphele". K. Nu vad o afacere profitabila in asta. Are Realitatea si conform ultimelor stiri si alte trusturi de presa.
2. Vor sa o falimenteze.( Ma refer la Alpha Ploiesti) Televiziunile nu prea merg in porfit. de ce sa vreau ceva care nu produce???? Chiar si daca as avea enorm de multi bani.
3. Contracte de munca pe timp partial. Simplu. Eludarea legii fiscale legal.
4. La punctul 3 exista 2 posibilitati: a. fie ramai si inghiti porcaria si muncesti 10 ani sa ai 5 ani cotizatie la pensie, fie b. pleci in alta parte unde munca ta este platita. Fiecare trebuie sa-si urmareasca propriul interes.
5. Se urmareste realizarea unui studio teritorial al altei televiziuni. De ce? Ai logistica necesara. Raman mai putini oameni pe care ii pot convinge sa ramana in contapartida unor SUME si evident brand-ul vandut conteaza. ( ex. "Lucrez la studioul teritorial Realitatea" - alt impact psihologic, nu?)
6. Ipoteze cred ca mai pot fi emise, dar nici una din ele nu va fi cea la care se gandesc EI.

Anonim spunea...

1. SOV vrea inapoi Alphele sa le transforme in posturi locale ale Realitatii
2.pai tocmai de aia o falimenteaza, ca sa nu o mai vrea SOV si sa ramana Luca cu ea
4.unii nu au cum sa le plece; la luca se intra, insa de iesit...mai greu un pic;)

Anonim spunea...

1. Este o chestiune de mare arta si rafinament.
2. Nu cred ca intre SOV si Luca s-ar pune problma unor "tepe" de genul asta.
3. Nimeni nu este indispendabil.

Anonim spunea...

Cata intelepciune si dovada de maturitate..
felicitari!!!!
Subiectul s-a inchis!
Asadar, la munca cu voi!!!!
apucati-va de scris poezii, nuvele..

Anonim spunea...

pai eu scriu deja...de foarte mult timp.am si publicat de alfyel...nu va faceti griji pentru mine, ca nu ma irosesc.am timp de toate

Anonim spunea...

Subiectul nu prea s-a inchis! Luca tocmai s-a certat cu Vantu rau de tot la ultima intalnire din delta, iar Mihai Sorin are un frumos dosar la DNA ce va fi in curand public! Sa vedem ce va urma.

Anonim spunea...

Ce spuneam eu??? pai cum naiba sa nu se certe, din moment ce il trage in teapa???

Fimo aficionado spunea...

Bună ziua,
Din punct de vedere legal,se pot încheia contracte de muncă cu cel puţin două ore pe zi. Până aici nu sunt probleme. Contractele se înregistrează la ITM în 20 de zile de la începerea activităţii. Oamenii aceştia de la Inspectorat chiar îşi fac treaba foarte bine. Cine ştie dacă ei chiar cunosc situaţia asta....

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece