Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

sâmbătă, 15 martie 2008

Mesaj pentru un aşa zis director de televiziune

Un personaj care printr-o anumită conjunctură a ajuns directorul unei televiziuni din oraş le-a reproşat mai multor subordonaţi faptul că stau de vorbă cu mine. Mi se pare cea mai mare tâmpenie să încerci să îi impui unui om cu cine să fie amic şi cu cine nu. Mă bucur că am în continuare prieteni printre foştii mei colegi din respectiva televiziune şi ştiu că e frustrant să descoperi că după un an de când ai preluat conducerea acelei instituţii oamenii nu te acceptă ca şef şi te bârfesc cu orice ocazie. Eu cred că într-o asemenea situaţie directorul este cel care are o problemă. Ca să impui respect trebuie să demonstrezi că eşti profesionist...şi cred că aici este problema respectivului şef. Oricum personajul despre care vă vorbesc nu cunoaşte termenul "prietenie", pentru că altfel nu se explică modul în care şi-a sacrificat cel mai bun prieten, fost director la un cotidian local. Gurile rele susţin că a ştiut despre hârtia prin care şeful ziarului era înlocuit cu 48 de ore înainte.

Dragă domnule-deşi domnule e un termen pe care nu-l meriţi- nu le mai reproşa oamenilor că stau de vorbă cu mine. Dacă le-ai fi demonstrat că vorbeşti aceeaşi limbă cu ei nu ar fi existat situaţia în care te afli în prezent. Ştiu că e groaznic să demisioneze zilnic angajaţii dar ai făcut ceva să îi ţii pe loc? Până când înveţi ce ai de făcut pentru ca un angajat să te respecte lasă în pace amiciţia dintre mine şi foştii mei colegi. Noi am lucrat împreună mai bine de trei ani şi am construit ceva. Este o relaţie bazată pe muncă, pe împărţit un sandvich atunci când mai sunt zile întregi până la salariu, pe trimis un sms cu anumite ocazii fericite sau nefericite...Nu ai cum să înţelegi aşa ceva. Mai bine ai recunoaşte că nu este atât de simplu să lucrezi cu oamenii şi mai ales să faci o maşinărie să funcţioneze la capacitate maximă.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Cine este directorul asta de care zici mai Cristina?Este cumva personajul care s-a inconjurat de multe ajutoare bipede pe posturi caldute de directorasi?Anume,bipezi,care nu fac altceva decat sa invarta o planificare saptamanala sau sa isi loveasca burtile una de alta,pe holurile ramase goale dupa exodul de personal,fortat sa plece din televiziunea in care acum cativa ani se manca productie-tv pe paine!Bipezi,dar multi!Acesti ...escu ai personajului director,sunt bipezii,care l-au tras in jos atat pe el,dar nu numai pe el si de scarba carora am plecat toti acei care formam odata o Televiziune puternica:ALPHA Ploiesti.Cat oare o sa mai dureze pana cand finantatorii postului sa vada adevarul si sa trimita bipezii acolo unde le este locul:In gradina la Bucov!Poate asa o sa se indrepte ceva,iar banii lor nu vor mai umple buzunarele si burtile lor lacome,intr-un mod gratuit si pe de alta parte chiar periculos pentru viitorul televiziunii!Oricum,acolo,cu actuala echipa nu se mai poate face nimic veridic si important!Doar ciubucuri ieftine,care am auzit ca se produc la greu pe statiile de montaj ale televiziunii!Si nu e nici un pacat,pentru ca patronii postului platesc aceste ciubucuri cu bani grei fara macar sa stie acest lucru!Pana acum.... :-)

MAX spunea...

Interesant. Asa afla omul ce hram poarta unii. Culmea este ca personajul principal imi era amic. Doar ca nu am apucat sa il cunosc bine niciodata. Stiam ca are un viciu si cam atit. Aflu acum mai multe...

Anonim spunea...

Odata cu directorul ziarului telegraful a disparut si contabilul sef Pascu. Asta i-a tinut tira lui Mihai Sorin cam peste tot, de la Peco Ploiesti la Petromservice, l-a ajutat sa bage in buzunar banii din Petromservice si dupa ce si-a facut plinul s-a retras strategic. Exista un „dosarel” (428 pagni!) care in scurt timp va fi postat pe net la o adresa pe care o veti afla de pe acest blog si nu numai. Veti sti de ce vrea neaparat Sorin Mihaui sa candideze (evident fara sanse) la postul de presedinte al consilului judetean, de ce Liviu Luca si-a cam luat mana de pe finu’, cum SM a cumparat pe bucati firma lui Wili Branza si cum vrea sa falimenteze Alpha Tv ca s-o poata lua pe nimic. Vor exista si fotografii din excursiile facute in Delta cu diverse „fete” si multe altele. Veti mai putea afla ce amestec are in toata afacerea Cristi Chiţu (Brasov), expert financiar acum la Realitatea, care se ocupa si de tot ce misca in curtea lui MS. Ar fi frumos daca cineva ar face un inventar strict la echipamente si utilajele existente la postul tv pe care sa-l compare cu cel de anul trecut si sa ia procesele verbale de casare si sa le analizeze in amanunt. Cat despre fostul director de la Telegraful, acesuia i s-a pus talpă la banii din campania locală, omul a facut scandal si MS a hotarat sa-l dea la o parte, lasandu-i lui Zafiriadi posibilitatea de a face un banut!
Daca Luca e atat de fraier sa nu tina cont de ce scrie aici, va avea mai multe surprize din parte lui Mihai Sorin, care disperat ca va fi scos din carti, va face tot ce-I sta in putinta sa i-o traga. Si culmea, cam are cu ce! Cat despre Artur, numai de bine, heroina lucreaza si odata cu marirea dozei ii vor trebui mult mai multi bani. Pana acum nu are datorii la dealer dar… cine stie! Luca, Vântu, treziti-va, ca va baga si astia in cacat pana peste cap! Merita?

Anonim spunea...

MERITAAAAAA!!!

Anonim spunea...

Staţi voi liniştiţi, că doi oameni inteligenţi ca Luca şi ca Vântu nu dorm ... doar aşteaptă momentul potrivit.

Grecule, eşti pregătit? mai dormi puiuţ, că părintele FNI veghează ... şi după cum bine şti, nu pierde bani ... . O să-ţi vină şi ţie rândul ...

Anonim spunea...

Blog de "jurnalisti" ratati!Mai bine va ocupati de lucruri mai importante pentru orasul asta care se scufunda sub ochii nostri.Mai bine scrieti articole intersante in presa despre cultura, arta si multe alte subiecte interesante, decat sa stati la barfe ieftine si fara valoare.Sunteti zero barat pentru locuitorii orasului acesta.Va ocupati de "shushanele" in loc sa promovati valorile astfel incat noi ploiestenii sa avem cu ce ne mandri!

Anonim spunea...

Desteptule,arta si cultura sunt cam aceleasi chestiuni,iar expresia : 'barfe ieftine si fara valoare'nu are nici un sens!Mai invata puisor,mai invata!Te oftici ca o sa pleci si tu odata cu bipezii lui barbita? :-)

Anonim spunea...

:)
Stimate domn sau doamna,"maistru" al stiintei comunicarii, exista o mare diferenta intre arta si cultura. Si pentru stiinta Dvs. ("omul cat traieste invata"), imi permit sa redau aici doar doua definitii relevante ale artei si implicit ale culturii.
Nu ne trebuie scoala prea multa de specialitate sa stim ca inainte de a intra intr-o dezbatere pe o anumita tema trebuie sa ne informam!
Cititorii vor decide daca sunt "cam acelasi chestiuni"!
"ÁRTĂ, arte, s.f. 1. Activitate a omului care are drept scop producerea unor valori estetice şi care foloseşte mijloace de exprimare cu caracter specific; totalitatea operelor (dintr-o epocă, dintr-o ţară etc.) care aparţin acestei activităţi"
Cultura reprezintă o moştenire ce se transmite cu ajutorul codurilor de comunicaţie specifice cum sunt gesturile ori cuvintele, scrisul şi artele, mass media (presa, radioul, televiziunea), media interactivă (telefonul). În acelaşi fel se transmit gesturile, ritualurile, cunoştinţele teoretice, normele abstracte, religia"



Va urez sa aveti o zi cat mai buna si o saptamana plina de evenimente, sa va desavarsiti in meseria pe care "o practicati" cu mare "maestrie"!!


Semnat
O persoana care nu are nici o legatura cu domeniul de activitate media si care, daca isi doreste sa "plece", ar face-o...dar intr-o tara civilizata!!

P.S. Nu-mi ascund identitatea,nu am nici cel mai mic motiv, dar ma respect si consider ca numele meu, comun de altfel, nu merita sa fie publicat pe aceste bloguri care nu spun nimic.E chestie de mandrie! :)
Internetul pentru mine reprezinta o sursa de informare.Cautand informatii pentru un business plan am "poposit" (repet, din intamplare) pe acest blog. Nu cunosc cine este proprietarul acestuia si nici nu mi-as dori sa-l cunosc.
Doar am simtit nevoia unei interventii, prin care sa-mi manifest dezgustul privind "calitatea" comunicarilor si a oamenilor care posteaza pe aceste bloguri.
Imi cer scuze ca am "dernajat" si am "poluat" mediul "elevat".
Promit ca este ultima oara! :)

Succese!!

Anonim spunea...

Stimabile anonim de mai sus, vă citez: "P.S. Nu-mi ascund identitatea,nu am nici cel mai mic motiv, dar ma respect si consider ca numele meu, comun de altfel, nu merita sa fie publicat pe aceste bloguri care nu spun nimic.E chestie de mandrie! :)"

Eu aş putea adăuga: dacă nu vă interesează capitolul "bloguri", de ce le mai accesaţi ? - doar ştiţi prea bine ce veţi găsi.

Dacă sunteţi dezgustat de "calitatea comunicarilor si a oamenilor care posteaza pe aceste bloguri", de ce faceţi şi Dvs. acelaşi lucru?

Dvs. trăiţi în această "ţară civilizată" - unde dracu' aţi văzut Dvs. civilizaţie în România ???
- La TV ??? nu cred ... acolo vedeţi numai curve, şmenari, şmecheri sau politicieni.
- Pe stradă ??? nu cred, pe stradă vedeţi numai praf şi mizerie.

Deci ... s-avem pardon cu civilizaţia.

Totuşi, dacă încă trăiţi în această ţară de blogeri, mizerabili şi incompetenţi (nu că n-aş fi de acord cu Dvs ...), trebuie să acceptaţi absolut totul. Nu vă convine ... graniţele UE sunt libere ... le treceţi doar cu buletinul.

Succes şi Dvs. şi haideţi să tolerăm şi "prostimea", ca dovadă a inteligenţei noastre !!!

Anonim spunea...

Draga Cristina, iti scrie unul dintre fostii tai colegi de la Alpha si Telegraful. Esti tare! Si ceea ce spui tu este adevarat! Multe lucruri putrede se petrec sub domnia "marelui" BARBUTA, un incompetent si jumatate!!!!!! Dar sa nu uitam si de cei care-l inconjoara, asa-zisi...."oameni de baza". Sunt cu totii niste ratati, care se lupta sa-si umple buzunarele in campania electorala, pe spatele angajatilor. Ai celor care au mai ramas, niste angajati care nu au curajul sa VORBEASCA de teama ca vor ajunge in strada, fara munca. Cei destepti au plecat...si BINE AU FACUT!!!!! Si asteptam si alte picanterii din "casa lui BIG BROTHER"

Anonim spunea...

Jurnalistă de Ploieşti, se pare că aveai multă dreptate în posturile tale anterioare ... .

Îmi aduc aminte cum vara trecută, după ce le-ai dat cu tifla celor de unde lucrai, te "terfeleau" pe blogurile lor unii ... nu le dau numele, că nu are rost ... şi ştiu că şi ei citesc blogul tău acum ... oare ce-or simţi acum ?

Erau doar nişte prostituaţi, care acceptau orice de la oricine.

Oare erau platiţi de Bărbosu' ? Doamne fereşte, nu! doar tu şi cu "Jurnalista Vertebrată" eraţi "nebune".

Uite că timpul a trecut, oamenii şi-au demonstrat capacitatea ... şi lucrurile s-au schimbat.

Oare câtă minte poate avea un om care le interzică supuşilor să vorbească cu tine?

E grec ăla ... îl înţelegem şi-l scuipăm, că nu-i de-al nostru.

Măi oameni buni, grecii aştia au avut "ceva" cu supunerea de-a lungul istoriei, supune-ţi-vă, că altfel vă ia ...

Dragă Cristina, dă-i înainte cu munca şi dacă mai ai timp, şi cu blogul ... să crape dracului toţi elenii de ciudă că după 2000 de ani nu ne pot domina.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

hm...foarte interesant cum il sapa lumea pe Zafi. Ce naiba va ascundeti atat in spatele unor porecle si nume? Pai da, de prietenie habar n-are.I-a tradat pe +Gabi+,pe Carmen Andrei, pe Branza, pe Marian Petre, pe Tudose, zilnic isi tradeaza nevasta...asa ca...la ce va asteptati? Asta e Zafi, dragii mei...

Anonim spunea...

Aiana draga...
te cam contrazici in privinta lui Zafi..
Pe alte bloguri, cu mai putin de o luna in urma, spunei ca e ok...ca are un singur pacat..e rocker...:)))...acum brusc a devenit tradator, maine poimaine de neam si tara...
hotaraste-te!!
fi consecventa in afirmatii

eu cred ca esti disperata sa ajungi si tu in mult ravnita luca's world sa te bage lumea in seama
Si pe tine si pe Cristina
la intalnirea bloggerilor ploiesteni te-ai dat de gol
:)))))

Anonim spunea...

Nu spui vreo noutate despre asta. Este (si ca sa-i folosesc un termen care ii place)un "mastrangaci" de prima mana. Inca nu am cunoscut o pers mai incompetenta ca el in acest post , si credema ca stiu foarte bine ce spun. Dar fii sigura ca va plati pt tot ce a facut. Eu unu cel putin nu il uit. Va veni si ziua lui.

Anonim spunea...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece