Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

luni, 25 februarie 2008

Politica şi politicienii din noua gardă

Zilele acestea am urmăresc cu interes modul în care îşi construiesc sau îşi distrug cariera doi politicieni prahoveni, pe care i-aş numi, din noua gardă. Toată lumea ştie că am avut încredere şi în Radu Socoleanu, dar şi în Florin Anghel. Acum patru ani consideram că cei doi pot face o altfel de politică decât Mircea Cozma sau Gabriel Hornoiu. Amândoi au plecat de la un partid la altul, au declarat că nu s-au regăsit într-o anumită formaţiune politică şi au ajuns la momentul 2008, gata să dea ochii cu electoratul. Radu Socoleanu a primit lovitura sub centură, previzibilă de altfel, de a nu fi desemnat candidatul PD-L pentru Primăria Ploieşti. Supărat nu şi-a valorificat şansa şi a mai rămas încă o săptămână în partidul lui Boc. Săptămâna de ezitare l-a transformat într-un veritabil traseist politic. Alegerea PNG ca umbrelă politică le-a dat tuturor senzaţia că el nu vrea decât un post călduţ în administraţie. Eu cred că cea mai bună soluţie pentru Radu Socoleanu ar fi fost ca imediat după şedinţa Consiliului Municipal al PD-L Ploieşti să demisioneze şi să anunţe sus şi tare că i s-a pus pumnul în gură de către pedelişti. Socoleanu a rămas probabil sperând că şefii PD-L se răzgândesc. Şi a pierdut! Exact în săptămâna în care Antena 3 şi Mihai Gâdea demolau PD-L-ul el a preferat să rămână cuminte şi să negocieze cu Gigi Becali. Un simplu telefon la Antenă l-ar fi transformat într-o victimă şi pe Roberta Anastase în vrăjitoarea cea rea.

Cel de al doilea exemplu e Florin Anghel. El nu a plecat din PC şi l-a silit pe Voiculescu să-l excludă. Este pentru prima oară când Anghel a avut răbdare şi nu a mai reacţionat la primul impuls. Toată lumea ştie că Florin Anghel negocia în această perioadă achiziţionarea unui partid de buzunar. Iar Voiculescu l-a făcut vedetă naţională. Alegătorul de rând a văzut cum un politician tinerel, cu ochi albaştri şi costum de firmă a fost dat afară de securistul Felix. Şi Felix a pierdut, iar Anghel este compătimit reuşit în acest mod să scape de eticheta de traseist.
Despre cei doi vom mai auzi vorbindu-se şi în zilele următoare, şi în campania electorală, dar deja este clar...unul a prins creasta valului, iar celălalt a ajuns la fund.

Un comentariu:

MAX spunea...

Ai dreptate. Şi am revenit în blogosferă.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece