Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

miercuri, 30 ianuarie 2008

Piesa lui Alin Radu

Vi l-am lăudat zilele trecute pe prietenul meu Alin Radu care a reuşit să se claseze în finala de la Eurovizion şi cred că e cazul să îi ascultaţi şi piesa. Asta este melodia Fight for life şi o veţi asculta la Eurovizion pe 16 februarie. Eu cred că toţi ploieştenii ar trebui să îl voteze pe Alin mai ales că are şi o poveste interesantă. El a trimis aceeaşi piesă şi anul trecut la acelaşi concurs, numai că cei de la TVR nu l-au selecţionat şi i-au respins piesa. Alin nu s-a supărat, a luat melodia şi a pus-o la păstrare în sertar. Nimeni nu a mai ascultat melodia timp de un an de zile, iar anul ăsta s-a gândit să trimită aceeaşi piesă. Supriză!!!!! Piesa a ajuns în finală!

Bravo, Alin şi sper să ajungi la Belgrad.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bafta multa lui Alin! Pacat ca evenimentul fericit la care toti cei care il cunoastem pe Alin ii tinem pumnii la concurs,este umbrit de fraudele josnice care au loc in aceste zile la televiziunea unde el lucreaza!Dar speram ca Dumnezeu sa-i ajute pe cei de acolo,sa scape de caracatita care i-a prostit si i-a supt in ultimul an,sa reinceapa munca adevarata de formare a unei televiziuni puternice si stabile! Inca odata: Succes Aline!

Anonim spunea...

Felicitari lui Alin, dar n-am aceeasi urare si pentru tine. Nu trebuie sa ai cunostinte prea multe ca sa stii ca numele concursului este EUROVISION, cu S, nu EuroviZion, cu Z. Sau cine stie, poate o fi unul nou inventat

Cristina IANCU (Barbu) spunea...

Imi pare foarte rau, dar controversatul George Pruteanu, unul dintre profesorii mei din facultatea, m-a invatat ca in limba romana denumirile venite din alte limbi se adapteaza.Asa ca va recomand sa verificati ultimele reguli de scriere ale Academiei Romane.

Autor spunea...

Gresesti, piesa a fost publicata pe youtube. Nu a fost eliminata pe motiv ca nu a fost facuta publica in scop comercial (datorita unei traduceri romanesti aiurea). Regulamentul oficial EBU in limba engleza spune clar sa nu fie publica inainte de 1 octombrie, iar aceasta era pe youtube de prin luna iunie.

Cristina IANCU (Barbu) spunea...

Probabil ca ai dreptate. Insa aici este o problema...Alin nu a pus piesa pe youtube, Nico spune ca nici ea si apare intrebarea cine a postat-o acolo. Singurii care au mai avut acces la ea sunt cei de la TVR. Cei de la youtube au scos-o cand au aflat ca piesa apare pe siteul lor fara acordul autorului. Oricum Alin este un compozitor care va avea un cuvant de spun in muzica in perioada urmatoare.

Anonim spunea...

Sunt intr-adevar interesante parerile lui george pruteanu, dar pacat ca in cazul tau le folosesti ca o scuza pentru nestiinta ta. In urma cu 13 zile de a-ti posta acest mesaj, scriai Eurovision, - cu "s" - ca ulterior, BRUSC sa te loveasca inteligenta si teoriile lui Pruteanu, si sa scrii Eurovizion. Tot marii lingvisti te-au "inspirat" si in greselile de gramatica pe care le ai aproape in fiecare text? Una peste alta, pacat de nesansa domnului compozitor din Ploiesti.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece