Pe toţi cititorii acestui blog, vă invit să accesaţi pagina:

http://www.cristinaiancu.ro

noul blog programat de dragul meu soţ!

Chiar ştie ce face!

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

De ce ne este rusine ca suntem romani?


De cateva zile, Romania a uitat de fotbal si de politica, iar pe toate buzele se afla numai numele tiganului Romulus Mailat, omul care a ingrozit o Italie intreaga si care a reusit performanta de a transforma un intreg popor in niste infractori.
Oriunde te afli nu auzi decat despre Italia, italieni, miscari xenofobe si infractiuni. Am aflat cu aceasta ocazie ca sunt in Peninsula aproape un milion de conationali. Sunt oameni care au grija de batranii macaronarilor, care lucreaza in agricultura, care fac curat in casele italiene. Sunt romani care manati de mirajul Vestului si de saracia de acasa au plecat pentru a-si cauta un trai mai bun. S-au urcat in microbuze cu speranta, ca acolo, la capatul drumului este calea spre prosperitate. Iar unii chiar au reusit. Altii nu si probabil ca nici nu au plecat acolo cu gandul de a munci cinstit. Brusc, din cauza unul astfel de individ, certat cu legea si prea obosit ca sa puna mana pe o sapa, romanii au devenit indezirabili. Si uite asa a devenit o rusine sa spui ca vii din tara asta. Lasi capul in jos, imediat ce treci de Szeged, cu grija, ca nu cumva cineva sa iti banuiasca originea romaneasca. De ce s-a ajuns la situatia asta? Pentru ca romanii fura, insala si violeaza. Alti romani, dar tot cetateni romani. Au plecat din satre dupa ce au vandut tot fierul vechi din tara asta, s-au urcat in microbuze si au purces sa isi plimbe fustele crete si palariile negre prin leaganul latinitatii. Ca doar trebuie sa invete si italienii ce sunt manelele si cartile de ghicit. Orice popor si orice tara are hoti si criminali. La noi, insa, acestia sunt incurajati de stat. Legea ii apara si ii ocroteste, iar in curand, Romania democratica va deveni majora la 18 ani de la o asa zisa Revolutie, care nu a avut ca scop decat sa inlocuiasca niste hoti cu alti hoti. Si daca furtisagurile si infractiunile sunt peste tot in viata publica din tara asta, de ce Romulus Mailat si altii ca el nu ar incerca sa aplice ceea ce a vazut la televizorul din blocul prin de igrasie in care s-au nascut, la Roma...sau la Milano....sau la Torino? Romania naste oameni cu ghinionul ca s-au nascut in Romania. Aceasta este mare tragedie a concetatenilor mei. Aici se nasc oameni care odata plecati dincolo prefera sa spuna ca vin din orice alta tara pentru a nu li se pune pecetea de infractor. De ce s-a ajuns la situatia asta? Aceasta este o intrebare la care ar trebui sa ne raspunda politicienii care de aproape 18 ani au dormit in Parlament si si-au asigurat bunastarea propriilor familii, nepasandu-le de amaratii care pun odata la patru ani stampila pe un buletin de vot. Ar trebui sa raspunda cei care nu au creat locuri de munca bine platite, cei care nu au facut legi pentru a-l apara pe cetateanul cinstit, dar care sa nu il lase pe Mailat sa plece la Roma, cei care si-au cumparat Mercedesuri si BMW, cei care povestesc despre excursiile exotice...Din cauza dumneavoatra, domnilor, sunt astazi peste un milion de romani in Italia. Din cauza ca nu ati facut nimic pentru a-i tine acasa.

Acesta este editorialul din Actualitatea prahoveana de saptamana aceasta

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dragă Cristina şi dragi compatrioţi,

Nu vorbiţi şi nu comentaţi din România ce se petrece aici, pentru că sunteţi ... pe din-afara subiectului.

S-o luăm metodic:

În Italia sunt o mulţime de români. Nu înaintez cifre, pentru că numai Dumnezeu le ştie.

Dar românii de aici se împart în două mari categorii:
1. Cei care muncesc şi ştiu foarte bine care sunt rânduielile acestei naţii
2. Hoţii, huliganii şi impostorii din România.

Să-i analizăm pe rând:

Cei care muncesc aici, care respectă această ţară şi pe poporul acestei ţări (nu uitaţi că Imperiul Roman a civilizat Dacia):

- sunt oameni care sunt bine pregătiţi, specialişti de clasă, sau oameni care nu sunt aşa de bine pregătiţi profesional, dar ştiu să-şi vadă de treaba lor şi să accepte umilinţa de slugă (did you know what is the slave ???)
Aceştia sunt adevăraţii noştri compatrioţi, care nu ne fac de ruşine, dar care suferă pentru ca alţi conaţionali fac găinării, iar voi, ziariştii neinformaţi, digeraţi orice prostie o auziţi şi o mai şi publicaţi în ziare.

- sunt pleava societăţii, oameni care nu şi-au găsit locul în societate şi care nu au niciun ţel. Această pleavă nu este formată numai din ţigani, este doar preponderent formată din ţigani, dar sunt si o grămadă de români în această clasă.

Prima clasă, îŞi vede de treaba ei, sunt oameni care muncesc, oameni de mare valoare. Credeţi-mă că aceşti oameni sunt spuma societăţii româneşti si ar trebui să fiţi mândri de ei. Tu, Cristina, şti cât este de greu să munceşti, spre exemplu, pentru Ferrari ???
Voi, dragi cititori ai acestui blog, aveţi habar câţi compatrioţi lucrează pantru Ferrari ??? Nu.
vă spun eu: sunt mai mulţi de 10 ingineri români care lucrează pentru această firmă "High level". Vă rog să vă gândiţi care sunt cerinţele acestei firme şi dacă Dvs. aţi fi în stare să lucraţi pentru această firmă. Sunteţi mândri că 10 compatrioţi lucrează pentru una dintre cele mai "de top" firme din lume ? Sunt sigur că da.

Cu regret am citit postul unui idot de pe acest blog, numit "chuppacabra", care critică un alt român care-şi exprima indignarea privind faptul că românii sunt prost priviţi în străinătate şi care are scârbă privind situaţia din ţară.
Păi dragi compatrioţi, un individ ca "chuppacabra" nu este bun aici nici la spălat WC-uri, din simplul motiv că este rebel şi nu este în stare de nimic. Este un individ mai slab decât mediocru. Voi credeţi că aici, femei precum Alina Plugaru au mari şanse ? Ştiţi cât de frumoase sunt rusoaicele ??? sunt convins că da. Aici trebuie sau să fi extrem de bun, sau extrem de supus (slave- pentru un sub-mediocru ca "chuppacabra": slave inseamnă sclav, iar dacă nu şti ce-i ăla sclav, pune mâna pe DEX şi citeşte exact definiţia acestui cuvânt).

Dragi conaţionali, pentru a lucra aici ca specialist, trebuie să fi extrem de bine pregătit. Italienii nu sunt proşti şi nu angajează decât specialişi "High Level". Proşti au şi ei destui, cam de 3 ori mai mulţi decât în România. (apropos, dragi cititori, ştiţi care este numărul de locuitori ai Italiei ?)

Acum să vă spun ce înseamnă să ai grijă de bătrânii macaronarilor ("chuppacabra" citeşte cu mare atenţie, eventual cheamă un prieten să te ajute, că la cât eşti tu de prost, n-ai cum să înţelegi):

A avea grijă de un bătrân in Italia, pentru 700 - 900 E / lună, înseamnă că toată ziua trebuie să stai după acel bătrân, să-l hrăneşti, să-l ştergi la kur, la sex (adică între picioare, pe acolo pe unde face pipi - menţiune expresă pentru idiotul de "chuppacabra"), să-i dai apă, mâncare, etc ... şi să înduri tonul şi ţipetele stăpânului. Ce spuneţi dragi compatrioţi, se merită să vă părăsiţi familia, locurile strămoşeşti pentru asta ? Uneori da, când nu mai aveţi din ce trăi, dar nu recomand nimănui asemenea experienţă, nici măcar imbecilului de "chuppacabra".

Aceşti români sunt tot din prima clasă, oameni care nu sunt pregătiţi din punct de vedere intelectual, dar pot sta şi îndura umilinţa dusă şa extrem, pentru a-şi câştiga existenţa.

Ce opinie aveţi dragi compatrioţi ???? Sunteţi în stare de aşa ceva ??? Mă îndoiesc că sunt mulţi amatori de astfel de joburi.
Desigur,"chuppacabra" este amator.

Pleava socităţii: este formată din şmecheri, puşi pe căpătuială. Este formată în mare proporţie din ŢIGANI şi în mai mică proporţie de români. Aceşti oameni nu acceptă să fie slugi, cu toate că n-au nicio pregătire profesională, nu acceptă joburi "umilitoare" (ca o paranteză: în afară de clasa de ingineri "High Level", aici toate joburile sunt cu adevărat umilitoare, habar nu aveţi mulţi dintre Dvs ce înseamnă cu adevărat să fi slugă), dar ca să trăiască de pe o zi pe alta, trebuie să găinărească. Adică să fure, să înşele, să perturbe viaţa unei societăţi liniştite. De ce ar accepta "macaronarii" asta ? Voi aţi accepta ? Nu cred.


Voi, ziariştilor de provincie, în ce clasă vă încadraţi ??? Care este rezultatul muncii voastre, de zi cu zi ??? Cred că nu are niciun rost să analizăm acum dacă sunteţi buni sau proşti, pentru că rezultatele sunt total diferite când priviţi lucrurile din afara ţări.

Jurnalişti de provincie sau de Bucureşti, care citiţi acest blog, dacă consideraţi că vă puteţi integra în prima categorie pe care am descris-o aici, vă rog să-mi explicaţi detaliat etimologia cuvântului ŢIGAN şi să-mi spuneţi obârşia acestei naţii. Documentaţi-vă extrem de bine, să nu aveţi surprize extrem de mari la aceste explicaţii.

Ciao,

Un cititor din Italia.

Melodia mea de suflet-Florin Chilian Zece